Piskotki

1. Kdo smo?

Dobrodošli na spletni strani www.trgoabc.si ali na spletni strani, katere lastnik in upravljalec je Trgo ABC d.o.o., Istrska cesta 12, 6000 Koper (ogled naših pravnih informacij.)

Ukvarjamo se s konstrukcijo in trženjem vozil, ki temeljijo na notranjem izgorevanju, in električnih vozil.

Ta sestavek je namenjen obrazložitvi našega pravilnika o piškotkih. Vsebuje informacije o izvoru in uporabi brskalnih podatkov, ki jih lahko shranjujejo piškotki v vašem brskalniku. Pravilnik je pomemben za vas, saj vam zagotavlja varno brskanje in vzpostavlja zaupanje med vami in našimi izdelki ter storitvami; pomemben pa je tudi za nas, saj želimo natančno in obširno odgovoriti na vaša vprašanja glede uporabe piškotkov, tako da se lahko prilagodimo vašim željam.

Ko si ogledujete vsebino na naši spletni strani, se informacije o vašem brskalniku na napravi (računalnik, tablični računalnik, pametni telefon itd.) lahko shranjujejo v obliki "piškotkov" – gre za datoteke, ki so shranjene na vaši napravi v skladu z nastavitvami za piškotke, ki jih lahko vedno spremenite (glejte 4. točko).

2. Kaj so piškotki in čemu so namenjeni?

Piškotek je besedilna datoteka, ki se lahko shrani, v skladu z vašimi nastavitvami, na določenem mestu na trdem disku vaše naprave (računalnik, tablični računalnik itd.), kadar si z brskalnikom ogledujete spletne strani in storitve. Spletna stran pošlje piškotek v vaš brskalnik. Vsak piškotek vsebuje anonimen identifikator. Dokler je posamezna datoteka piškotka veljavna oz. prisotna v brskalniku, bo omogočala pošiljatelju identifikacijo naprave, na kateri je shranjena. Piškotek se ne more uporabiti za identifikacijo fizične osebe.

Kadar si ogledujete spletne strani podjetja Trgo ABC d.o.o., se lahko na vašo napravo namesti več različnih piškotkov – v skladu z vašimi nastavitvami: piškotki za funkcionalnost, piškotki za zmogljivost, piškotki za družbena omrežja in piškotki za oglaševanje.

3. Katere kategorije piškotkov uporabljajo spletne strani podjetja Trgo ABC d.o.o.?

Piškotki, ki jih pošiljajo naše spletne strani, so za boljšo preglednost pri vašem upravljanju razdeljeni v 4 kategorije.

– Piškotki za funkcionalnost

– Piškotki za zmogljivost in analizo

– Piškotki za družbena omrežja

– Piškotki za oglaševanje

4. Upravljanje piškotov, ki ji pošiljajo spletne strani podjetja Trgo ABC d.o.o.:

Svoje nastavitve za piškotke, ki se uporabljajo na straneh podjetja Trgo ABC d.o.o., lahko spremenite na dva načina:

  1. a) (Priporočeno) Z uporabo orodja za upravljanje s piškotki, ki smo ga pripravili za vas: vmesnik za nastavitve

To orodje vam omogoča nastavitev, katere kategorije zgoraj omenjenih piškotkov želite med brskanjem po naših straneh shraniti. Svoje nastavitve lahko vedno spremenite.

  1. b) Prek nastavitev svojega spletnega brskalnika:Na ta način lahko svoj brskalnik nastavite tako, da bo shranjeval piškotke na vaši napravi oz. mu shranjevanje onemogočite – lahko sistemsko ali pa glede na posamezno spletno stran. Svoj brskalnik lahko nastavite tudi tako, da ob vsakem poskusu shranjevanja piškotkov s spletne strani ročno izberete, ali želite piškotke sprejeti ali ne.

Takšno upravljanje s piškotki se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Podrobnosti si lahko preberete v razdelku za pomoč znotraj svojega brskalnika, kjer boste našli informacije o možnostih za nastavitve upravljanja piškotkov.V nadaljevanju boste našli povezave do strani z informacijami o tem, kako lahko sami spremenite nastavitve v svojem brskalniku:

– Internet Explorer™: Blokirajte ali dovolite piškotke

– Safari™: Manage cookies and website data

– Chrome™: Upravljanje piškotkov in podatkov spletnih mest

– Firefox™: Kako omogočite in onemogočite piškotke, v katerih spletne strani hranijo vaše nastavitve

– Opera™: Cookies

Ko boste svoje nastavitve shranili, se bodo vaši piškotki spreminjali in brali samo v skladu z nastavitvami. Vsi piškotki, ki so bili shranjeni še pred spremembo nastavitev, bodo ostali na vaši napravi in jih lahko odstranite z uporabo nastavitev brskalnika.

Opozarjamo vas, da za shranjevanje vaših nastavitev glede piškotkov uporabljamo piškotek. To pomeni:

  1. a) Če boste odstranili vse piškotke, boste morali posodobiti svoje nastavitve

  2. b) Če uporabljate drugo zunanjo napravo, profil ali brskalnik, boste prav tako morali posodobiti nastavitve.

 

5. Kaj pa, če ne želim sprejeti piškotkov?:

Če ste zavrnili shranjevanje piškotkov na svoji napravi oz. izbrisali že shranjene piškotke, potem bodo nekatere funkcije za navigacijo po določenih razdelkih na spletnih straneh podjetja Trgo ABC d.o.o. okrnjene. To velja predvsem za dostop do vsebin in storitev, ki zahtevajo vašo identifikacijo. To velja pa tudi v primerih, ko vas mi ali ponudniki naših storitev ne moremo identificirati za preverjanje tehnične združljivosti ali vrste brskalnika, ki ga uporabljate, oz. za določitev zaslonskih in jezikovnih lastnosti ter države, iz katere dostopate do interneta.Če se to zahteva, podjetje Trgo ABC d.o.o. zavrača kakršno koli odgovornost v povezavi s posledicami, ki nastopijo zaradi slabše funkcionalnosti naših storitev zaradi nezmožnosti shranjevanja ali prejemanja piškotkov, ki so potrebni za funkcionalnost spletne strani, in ste jih predhodno zavrnili ali izbrisali.

6. Kategorije piškotkov:

  1. a) Piškotki za funkcionalnost

Piškotki za funkcionalnost vam omogočajo brskanje po spletni strani z vsemi pomembnimi funkcijami, npr. varnostna območja, nakupovalne košarice ali strani za izvedbo plačil.

Ti piškotki ne shranjujejo nobenih informacij, ki bi se lahko uporabili za marketing ali ciljno obveščanje.

Uporabljamo jih za:

Prilagoditev spletnih strani podjetja Trgo ABC d.o.o. glede na nastavitve zaslona vaše naprave:

– uporabljen jezik

– ločljivost zaslona

– uporabljen operacijski sistem

Priklic informacij, ki ste jih vnesli v obrazce na spletnih straneh podjetja Trgo ABC d.o.o. in jih potrdili (prijava ali dostop do razdelkov za stranke).

Omogočanje dostopa do osebnih in zasebnih razdelkov na naši spletni strani, npr. do razdelka za stranke, do katerega dostopate z uporabo svojega uporabniškega imena in gesla oz. s pomočjo podatkov, ki ste jih predhodno vnesli v obrazec.- Zagotavljanje varnostnih ukrepov, na primer, kadar se po določenem času zahteva ponovna povezava do razdelka za stranke.

Shranjevanje izdelkov in storitev, ki jih želite naročiti – vse do strani za potrditev.

Omogočanje pomoči v obliki spletnega pogovora v živo.

Deljenje informacij s tehničnimi partnerji z izključnim namenom omogočanja storitev in izboljševanja funkcionalnosti naših spletnih strani.

Program za upravljanje piškotkov, ki vam ga ponujamo mi, ne omogoča izklopa piškotka take vrste. Te piškotke morate sprejeti, če želite uporabljati našo spletno stran. Če jih boste kako drugače onemogočili, vam normalne uporabe te spletne strani ne bomo mogli zagotoviti.

  1. b) Piškotki za zmogljivost in analizo:

Ta stran uporablja Google Analytics, spletno orodje za analizo, ki ga ponuja podjetje Google Inc. ("Google"). Google Analytics uporablja piškotke za analizo vedenja uporabnikov, s čimer nam pomaga pri upravljanju spletne strani. Podatke, ki jih ustvarijo piškotki in so povezani z uporabo te spletne strani (vključno z IP-naslovom), bomo poslali Googlu, kjer jih hranijo na strežnikih v Združenih državah. Te informacije uporabljamo za ocenjevanje vaše uporabe spletnih strani, za izpolnjevanje poročil o aktivnostih na strani in za omogočanje dodatnih storitev v povezavi z aktivnostjo strani in uporabo interneta. Več informacij o storitvah Google Analytics si lahko preberete na naslednji povezavi: Zaščita podatkov

Uporabljamo jih za:

– Izdelavo statistike uporabe spletnih strani podjetja Trgo ABC d.o.o. in uporabo različnih elementov, ki sestavljajo spletne strani podjetja Trgo ABC d.o.o. (na primer: seznami obiskanih strani, trajanje obiska ali število prikazanih sporočil o napakah), s katerimi lahko izboljšamo kakovost in učinkovitost svojih storitev.

– Testiranje učinkovitosti naših marketinških kampanj in razumevanje, katere strani vas zanimajo in katere ne.

– Testiranje raznih funkcionalnosti.

  1. c) Piškotki, ki so povezani z uporabo družbenih omrežij

Tako imenovani piškotki za "družbena omrežja" so povezani s storitvami, ki jih omogočajo zunanji ponudniki, npr. gumb "Všeč mi je" ali pa "Deli".Uporabljajo se za omogočanje storitev ali za shranjevanje nastavitev glede deljenja na družbenih omrežjih.

Družbeno omrežje, ki ponuja interaktivni gumb, lahko piškotek uporabi za vašo identifikacijo, tudi če med brskanjem naše spletne strani gumba niste uporabili. Takšen gumb lahko družbenemu omrežju omogoči razumevanje vaše navigacije po naši spletni strani izključno na podlagi dejstva, da je na vaši napravi med brskanjem po naših spletnih straneh to družbeno omrežje tudi aktivirano (kadar imate odprto sejo).

Mi nimamo nadzora nad dejanji, ki jih družbena omrežja uporabljajo za zbiranje informacij pri brskanju po naši spletni strani – to velja še posebej za osebne podatke, ki so jim na voljo. Prosimo vas, da si za ta družbena omrežja preberete njihove pravilnike o varovanju zasebnosti, tako da boste seznanjeni s posledicami uporabe, še posebej glede oglaševanja in brskalnih informacij, ki jih lahko zbirajo z uporabo interaktivnih gumbov. Ti pravilniki o varovanju vam morajo izrecno dovoljevati spremembo izbire glede teh družbenih omrežij tako, da spremenite nastavitve znotraj svojega uporabniškega računa pri vsakem od teh omrežij.

Uporabljamo jih za:

– Ustvarjanje povezav z/do družbenih omrežij, kot je Facebook.

– Omogočanje vaše identifikacije za družbena omrežja, kadar je vklopljena možnost za deljenje.

– Preprostejšo prijavo v naše storitve tako, da se uporabniški podatki za določeno družbeno omrežje shranijo.

Te piškotke lahko sprejmete ali zavrnete, vendar pa vam lahko zavrnitev prepreči dostop do določenih funkcij deljenja in povezljivosti z družbenimi omrežji.

  1. d) Piškotki za oglaševanje, ki jih z naše strani pošiljajo zunanji ponudniki

Zunanji ponudniki omogočajo svoje storitve, če zaznajo, da ste obiskali našo spletno stran.

– Kakšen je namen ogledovanja oglasov v povezavi  z vašim brskanjem?

Naš cilj je prikazovati oglase, ki čim bolj ustrezajo vašim potrebam. S tem ciljem nam tehnologija piškotkov omogoča izbiro v resničnem času, kateri oglas naj se pri vas prikaže – glede na vašo zgodovino brskanja na eni ali več straneh oz. aplikacij.

Brez dvoma si želite raje ogledovati oglase, ki ustrezajo vašim interesom, kot pa oglase, ki vas ne zanimajo. Podobno je z oglaševalci: tudi oni si želijo, da bi si njihove oglase ogledovali ljudje, ki jih oglaševani izdelki ali storitve zanimajo.

Uporabljamo jih za:

– Prilagoditev prikazanih oglaševalskih vsebin na vaši napravi prek naših razdelkov za oglaševanje glede na geografske podatke (geografska širina in dolžina), ki jih pošljete prek vaše naprave v skladu s predhodnim dogovorom.

– Pošiljanje informacij oglaševalskim podjetjem o vašem obisku, tako da vam lahko predstavimo oglase, ki vas bodo po vsej verjetnostni zanimali.

– Prilagoditev prikazane oglaševalske vsebine na vaši napravi znotraj razdelkov za oglaševanje v skladu z anonimnimi osebnimi podatki, ki ste jih določili za pošiljanje oglaševalskemu podjetju.

Prenos in uporabo piškotkov s strani zunanjih ponudnikov ureja pravilnik o piškotkih zunanjega ponudnika. Obvestili vas bomo o namenu piškotkov, o katerih smo seznanjeni, in o razpoložljivih možnostih za spremembo svojih odločitev glede teh piškotkov.

7. Dodatna rešitev za upravljanje piškotkov za oglaševanje, ki jih z naše strani pošiljajo zunanji ponudniki

Lahko obiščete spletno stran Youronlinechoices, ki jo upravljajo strokovnjaki za digitalno oglaševanje, ki so združeni v evropsko agencijo EDAA (Evropska zveza za digitalno oglaševanje) in Urad za interaktivno oglaševanje v Franciji.

Stran ponuja informacije o tem, katera podjetja so se pridružila iniciativi in ponujajo možnost za zavrnitev ali sprejem piškotkov, ki jih uporabljajo za prilagoditev oglaševalskih vsebin na vaši napravi v skladu z vašimi brskalnimi informacijami: www.youronlinechoices.com

V tej iniciativi je združena skupina podjetij za spletno oglaševanje in je sestavljena iz poenotenega vmesnika, ki vam omogoča sprejetje ali zavrnitev piškotkov za prilagoditev prikazanih oglaševalskih vsebin na svoji napravi v skladu z vašim spletnim brskanjem. Opozarjamo vas, da ta postopek ne bo preprečil prikazovanja oglasov na obiskanih spletnih straneh. Z njim boste zgolj blokirali tehnologije, ki se uporabljajo za prilagoditev oglasov v skladu z vašimi interesi.

8. Če boste delili svojo napravo z drugimi uporabniki

Če bo vašo napravo uporabljalo več oseb in je na njej na voljo več različnih brskalnikov, potem ne moremo zagotavljati, da bodo oglasi in storitve, ki so namenjeni vam, natančno ustrezali samo vaši uporabi in ne profilu drugega uporabnika.Kjer je to mogoče, je deljenje naprave z drugimi uporabniki in konfiguracija nastavitev za vaš brskalnik glede piškotkov vaša odločitev in odgovornost.

9. Poseben primer: piškotki "Flash"© za "Adobe flash player"™

"Adobe Flash Player™" je računalniška aplikacija, ki omogoča hiter razvoj dinamičnih vsebin s pomočjo programskega jezika "Flash". Flash in druge tovrstne aplikacije si zapomnijo parametre, nastavitve in uporabo vsebine s pomočjo tehnologije, ki je zelo podobna piškotkom. Kljub temu pa "Adobe Flash Player"™ s temi informacijami in izbirami upravlja prek drugega vmesnika, ki ni neposredno povezan s programsko opremo vašega brskalnika. Če vaš brskalnik omogoča prikaz vsebine v programskem jeziku Flash, vas prosimo, da dostopate do orodja za upravljanje s piškotki Flash neposredno prek spletne strani www.adobe.com.